Nieuwe naam, rijke ervaring

Francis Embrechts Trihus

Francis Embrechts

Trihus Houtskeletbouw is een jong dynamisch bedrijf, maar opgericht door partners met een jarenlange expertise in het bouwen van woningen, houtskeletbouw en afwerking. Medeoprichter Francis Embrechts gelooft als geen ander in houtskeletbouw. Daarom maakte hij van zijn eigen huis een ‘kijkwoning’. Toen Francis meer dan 20 jaar geleden in de houtskeletbouw stapte, was hij nog één van de pioniers in België. Intussen wordt naar schatting één op drie nieuwe woningen op deze manier gebouwd.

“In de toekomst zal houtskeletbouw wellicht het traditionele bouwen voorbijsteken. Dat is de manier van bouwen voor de toekomst. De almaar strengere isolatienormen spelen helemaal in onze kaart.”


Marc Dilissen

De drie vennoten hebben elk hun eigen taak binnen het bedrijf. Francis staat in voor de verkoop en de opvolging van de werven, de planning en uitvoering neemt Luc Darcis voor zijn rekening, en Marc Dilissen houdt zich bezig met de aankoop, waaronder het opvolgen van de bestellingen en het contacteren van onderaannemers. Marc heeft jaren ervaring bij Decotrap op de teller, een familiebedrijf gespecialiseerd in het bekleden van trappen en het plaatsen van parket en binnendeuren.

“Over de oprichting van Trihus Houtskeletbouw hebben we eerst een jaar met zijn drieën gebrainstormd. Maar dan hebben we besloten: we gaan ervoor. Voor alles wat met binnenafwerking te maken heeft, moet je bij mij zijn.”


Luc Darcis

Luc Darcis is naast vennoot bij Trihus ook zaakvoerder van bouwbedrijf Dalbo Building, gespecialiseerd in houtskelet- en appartementenbouw. Luc heeft als geen ander ervaring met traditionele metselwerken. Net zoals bij gewone woningbouw begin je ook bij houtskeletbouw met een fundering. Na het plaatsen van het houtskelet volgt opnieuw traditioneel metselwerk bij het opmetselen van de gevelmuren. Luc heeft met zijn ervaring bij Dalbo de expertise in huis om dit vakkundig uit te voeren.

“Ik ben al heel jong in de bouw begonnen. Die wereld heeft me altijd geboeid. Met drie complementaire partners die al heel goed op de markt thuis zijn, kan dit niet anders dan een succesverhaal worden.”